Movement For Improvement

white_icon_1

DESPRE NOI

A doua zi în Olanda

În a 2 a noastră zi în Olanda, ne-am început misiunea la ora 06:30. Cu ajutorul mijloacelor de transport public, am ajuns lângă o gară de la periferia Amsterdamului, de unde am luat trenul până în Nijmegen. Acolo misiunea a început cu adevărat. Ne-am închiriat biciclete de la Jasper Bikes, cu care am străbătut autostrada bicicletelor până la fabrica de mobilă Eromesmarko. La sediul fabricii, am participat la un tur al acesteia, încheindu-se cu trei workshop-uri despre cele trei subiecte ale proiectului nostru.

De-a lungul turului, am învățat despre metodele sustenabile de fabricare a mobilei cu care va fi amenajat viitorul nostru campus și majoritatea școlilor din Olanda.

În primul workshop, ne-au fost prezentate standardele impuse de statul olandez pentru o infrastructură sigură și de succes a pistelor de biciclete. Persoana responsabilă cu această prezentare este unul dintre designerii care a lucrat la amenajarea pistelor de biciclete către noul IKEA din Timișoara, inclusiv al spațiului dedicat parcării acestora.

Cel de-al doilea workshop a constat într-o prezentare foarte detaliată despre sistemul școlar olandez și inclusivitatea din cadrul acestuia, prezentat de o doamnă psiholog specializată în acest domeniu.

Ultimul workshop a fost dedicat sănătății, vorbind despre grija angajatorului față de starea de sănătate a angajaților săi și suportul oferit de stat pentru accesibilitatea referitoare la sport, a oricărei persoane, indiferent de situația financiară în care se află.

După timpul petrecut în cadrul fabricii de mobilă, am ajuns la cazare încântați de noile cunoștințe acumulate în această zi. Am încheiat încă o zi de succes cu o ședință organizatorică pentru ziua următoare.