Movement For Improvement

white_icon_1

DESPRE NOI

Nutriția în Olanda

Nutriția, unul dintre subiectele noastre principale ale proiectului nostru. În Olanda, alimentația locuitorilor este luată mai în serios decât în România. Ei pun valoare pe sănătatea cetățenilor și pe un stil de viață sănătos, astfel promovând produse bio. Deseori, se poate regăsi în supermarket-uri faptul că fructele și legumele sunt poziționate la intrarea în magazin, spre urmare, produsele nesănătoase fiind lăsate spre ieșirea din magazin.

În majoritatea magazinelor din Olanda se găsește mâncare prefăcută sănătoasă, pe care o poți găti acasă, cum ar fi: orez cu legume, pui cu salată și multe altele, salata costând între 1-5 euro. Există și un program care oferă servicii prin care poți primi legume și alimente sănătoase la domiciliu, pentru a nu-ți găti singur și a pierde timpul, dar în același timp mănânci sănătos.

În ziua drumului nostru de întoarcere, o parte din echipa proiectului nostru a mers cu entuziasm la cea mai mare piață din Europa, care se afla în Rotterdam. Acolo au luat mai multe interviuri vânzătorilor, în care unul dintre cei intervievați, un om în vârstă, a precizat că el mănâncă doar produse naturale de sezon în zilele de lucru.

În timpul vizitei la Școala Democratică din Amsterdam, am avut parte de un prânz care conținea mâncare vegană, vegetariană, atât cât și mâncare ce conținea carne. Ei ne-au povestit că aceasta este una dintre mâncărurile pe care le consumă în mod normal la școală. Programul lor alimentar din timpul școlii este organizat în așa fel încât să aibă zile vegetariene, vegane, dar și cu carne.

Pe parcursul șederii noastre în Olanda, am încercat, pe cât posibil, să integrăm alimente sănătoase în alimentația noastră de zi cu zi.