Movement For Improvement

white_icon_1

DESPRE NOI

Ultima zi în Olanda

În ultima noastră zi în Olanda, am avut un start al dimineții mai relaxant și energizant, plecând în misiune la ora 10. Ziua de astăzi am petrecut-o în Amsterdam, unde am ajuns cu ajutorul transportului în comun.

Acolo, noi ne-am împărțit în două grupe. Unii și-au petrecut timpul cu interviuri pe stradă / interviuri la diferite magazine legate de sport și nutriție, iar ceilalți au fost în vizită la centrul Digi Bende, care se ocupă cu învățarea copiilor cu diferite dizabilități și probleme de integrare.

Cei de la centru au vorbit cu fondatorul centrului, care are autism. El le-a povestit că persoanele care vin la acest centru au între 12 și 28 de ani și că ele pot sta aici maxim 2 ani. Acolo vin diferiți specialiști din domenii diverse, cum ar fi sportul, muzica, programarea, etc., pentru a-i ajuta să-și găsească o pasiune. Persoanele de acolo își petrec apoi timpul învățând specializarea aleasă. Acest centru este pentru oameni care nu se simt bine la școală să vină aici să-și petreacă timpul, deoarece renunțarea completă la școală este ilegală în Olanda și ești amendat pentru asta.

În timpul acesta, cei care nu sunt la grupa de dizabilități au luat interviuri despre nivelul de activitate fizică și cât de ușor și ieftin este să cumperi mâncare sănătoasă în Olanda. Interviurile pe stradă au fost distractive, cât și foarte educative pentru membrii echipei care le-au luat.

După acestea, ne-am văzut cu o expertă în comportament umanistic care ne-a povestit despre o clinică de reabilitare din Maastricht a persoanelor care suferă de anumite boli. Ea ne-a prezentat, prin Zoom, cabinetul ei.

Spre final de zi, am mai avut oportunitatea de a mai explora Amsterdamul și ne-am întors înapoi la cazare cu ajutorul trenului și al autobuzului, unde am avut ultima noastră ședință de seară din această excursie.